Flickan på hotellet - Katarina Wennstam
Vi var hemma hor Madeleine och blev bjudna på en superb kantarellsoppa med tillhörande vitt bröd. Efterrätten var en inbjudande chokladmousse. Dryckesmässigt bjöds det på rikligt med både rött och vitt kvalitetsvin.
Michelle -
Michelle har nästan läst hela boken. Tycker att det är en övergripande ungdomsbok. Lätt att hänga med i och aktuell i tiden. Det feministiska. Michelle har läst mycket deckare, det är en lättsam genren. Den utmärker sig att vara en bra bak för ungdomar pga ämnet. Utifrån författarstilen känns den bra skriven. Bra att lyfta tjejer och dess värderings. Känner sig gammal. Ska såklart läsa klart boken! Omslagen är bättre än många andra.
Anna -
Katarina är en av Annas favoritförfattare, och tycker att hon skriver jättebra. Hon ha lyssnat på halva och tycker att det är barnslig. När hon fick insikt om att det är en ungdomsbok så kunde hon lyssna på den med andra öron. Viktiga ämnen tas upp i boken, både det feministiska och de sexuella aspekter som tas upp i boken. Hon kunde relatera till flickans relation till sin mormor. Hon tycker att boken var riktigt bra. Jag saknar en riktig kärlekshändelse.
Diana -
Diana lyssnade på boken för ett tag sedan och minns ej hela. Tycker att den var lättlästa och tycker att den var nyttig att ta upp aktuella ämnen såsom sociala medier, såsom kick, fejjan etc. Kul att se att man kan hjälpa till i samhällen om att ungdomar kan hjälpa till utifrån det verkliga livet.
Sara -
Det kändes verkligen att det var en ungdomsbok. Hon läste klart boken i bilen på väg till madeleine. Naiviteten i boken störde Sara i läsningen. Det kändes orimligt att ungdomar kan vara med att lösa fallen på sätt som det hanterades i boken. Hon tyckte väldigt mycket om relationen med mormoderns. Hon störde sig mycket vad rektorn sa till eleverna, att skulden lades på tjejerna. Allt hänger ihop på något sätt, historien byggdes ihop på ett klichéartat sätt men med en modern touche. Många miljöbeskrivningar dök plötsligt upp, därigenom var det ganska platt.
Anneli -
Annelie hade förhoppningar på att te Mee too synsättet hade levt vidare. Boken var bra om man ser utifrån att den är dkriven utifrån en ungdomsperspektiv. En del händelsen fick en alldeles för enkel lösning. tex när hon fick syn på mannen och hans nagel i bilen på Södermalm. Gillar karaktären Bianca, men tycker ändå att hon är för stereotyps beskriven och då faller bilden av trovärdighet. Det kändes att det var en ungdomsbok då allt var så lättlöst - hon fick jobb när hon behövde, allt löstes ets. Det finns många olika ämnen att diskutera i boken.
Mia -
Som högstadielärare hade den varit bra att sätta i händerna på eleverna. Hon blev lite störd av allt docerande, hur hon ska ”lära oss hur saker och ting ska vara”. Ex mormor/Alexandra, Bianca/Charlie/Alexandra. Pekpinnarna kan bli för mycket, man kan funka för en årskurs nio Det finns fler nyanser i världen. Uppskattar författarens tidigare verk. Hon läste de sista 25 sidorna idag. Hon skulle aldrig rekommendera den för vuxna, men däremot för högstadieelever där hon tror att många kan relatera till innehållet som tåls att diskutera i klasser.
Karin -
Hon var orolig att hon inte skulle hinna läsa ut den. Hon läste den dock direkt och läste ut den på några timmar. En ungdomsbok och något klichéartad. Skönt att den inte var läskig! Ingen bok jag skulle rekommendera till en vuxen. Funderar på om det vore realistisk att Bianca skulla klara av att ta sig ut till café för att stötta Alexandra.
Annica -
Sekreterare. Kändes verkligen att det var en ungdomsbok. Allt var så enkelt uppbyggt och tillrättalagt. Bekvämt att ha en Mormor som är jurist. Enkelt författarskap. Passar ungdomar i de lägre åldrarna som kan relatera till historien. Bra ämnen som är viktiga att diskutera i dagens samhälle. Lite för klichéartade karaktärer.
Madde -
En modern ”Kittybok”. extrem lättläst. Hade förväntat sig någon form av tvist. Tycker att lösningen var för enkel. Tycker att författaren är en intressant kvinna, som sitter på rättegångar och plockar upp fakta från rättegångar som handlar om utsatta flickor/kvinnor. Kvinnor skuldbeläggs ofta, man frågar aldrig var en man har på sig vid tillfället för våldtäkt.
Ny bok:
Annelie delar ut en ny bok
”Brevet - Kathryn Hughes”
Tankarna bakom boken = Stress på Maxi. Vill inte ha en blodig deckare, vill läsa något annat. Kort koncist, titel, och att den rör sig i titeln. Hur brevet kunde påverka livet flera år senare.
Vi ses nästa gång kl 18.00, fredagen den 16 november (bästa månaden) 2018 hemma hos Anneli.
OBS! Efter Anneli är det Annica!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar